Project Description

Lucía Redondo

La fi de les dietes baixes en greix

Fa dècades que arrosseguem el mantra dietètic que els greixos són perjudicials: que si engreixen, que si augmenten el risc cardiovascular o que si els saturats s’associen amb el càncer. Aquesta era passarà a la història com un temps en què les prestatgeries i frigorífics es van omplir de múltiples productes baixos en greix, light, 0’0, baixos en calories o sense greixos saturats; amb les promeses d’acabar millorant les taxes de sobrepès i obesitat, de reduir els casos de càncer, o d’acabar amb l’aterosclerosi, els infarts i els ictus.

Però les promeses no van passar d’això, de promeses incomplertes. La veritat és que les taxes de sobrepès i obesitat han anat a pitjor, també els casos de càncer i de malalties cardiovasculars. La recomanació de reduir els greixos ha estat una de les manipulacions de la indústria agroalimentària amb més èxit (econòmic) de la història. Ara, són moltes les preguntes a respondre: Com es va aconseguir que tota la població tingués por als greixos? Quines són els greixos bons i quins els dolents? Hem de restringir l’alvocat, la fruita seca o la mantega? És millor el pernil cuit light o normal, iogurt natural o desnatat, peix blau o blanc, vedella o pollastre? I els olis, cal restringir-los? Quins són els millors olis per cuinar? Què passa amb l’oli de palma?

Descobreix què hem de saber en relació als greixos per gaudir d’una salut veritable.

Curriculum vitae

Dietista-nutricionista, docent i investigadora. Actualment realitza la seva tesi doctoral entre València i l’Institut Rowett de la Universitat d’Aberdeen (Escòcia), on investiga l’estabilitat oxidativa dels olis que són presents diàriament en els nostres plats. Lucía té una àmplia formació i en diversos camps: s’ha format en naturopatia, medicina tradicional xinesa, Psiconeuroimmunologia clínica i Nutrició Ortomolecular; havent cursat també, dos Màsters oficials. Durant 8 anys ha estat professora del Cicle Formatiu de Dietètica de l’IFPS Roger de Llúria a Barcelona. En el seu dia a dia, compagina la recerca amb la divulgació i formació en l’art d’alimentar amb ciència, coherència i sentit comú. És professora en diferents cursos, màsters i postgraus, i coautora del llibre Tractaments naturals a l’abast de tothom.

Contacte