A sweet revolution. Julie Burgess i Josep Pàmies

,

Julie Burgess y Josep Pàmies A sweet revolution Presentació del llibre Vídeo  

Menjar atents; el poder del mindfulness en l’alimentació. Dr. Andrés Martín

Presentem els avantatges i aplicacions de practicar Mindfulness, un tipus d'atenció especial orientat cap al present, en la relació amb el menjar. Veurem com la capacitat de prestar atenció d'aquesta manera, ens permet gestionar millor el cicle del desig i així modificar els circuits de gratificació del cervell. Presentarem un entrenament de Mindfulness per modular els hàbits d'alimentació mitjançant el cultiu d'aquesta atenció especial, fomentant així una actitud saludable cap al menjar que redundi en el benestar personal de manera sostenible.

Dieta Alcalina, fonaments. Rosa López Monís

La dieta Alcalina és un estil de vida, més que una simple dieta. Amb base en una dieta mediterrània, els greixos saludables i les verdures són la base d'aquesta forma de alimentar-se, que és sens dubte un dels millors aliats per recuperar o mantenir la salut. Som el que mengem i el que vam triar, per això defensem un estil de vida saludable, que ens permeti mantenir la salut i no haver de recuperar-la. En aquesta conferència us explicarem tots els fonaments d'aquesta dieta des d'una perspectiva científica, però alhora entenedora.

Dieta i emocions: claus per alimentar la teva felicitat amb consciència. Mareva Gillioz

Som el que mengem, però sobretot el que assimilem, físic i emocionalment, de manera que parlarem de quines pautes alimentàries hem de seguir i també de com poder plasmar-les i començar amb el canvi cap a una felicitat amb consciència i salut.

La fi de les dietes baixes en greix. Lucía Redondo

Portem dècades arrossegant el mantra dietètic que els greixos són perjudicials: que si engreixen, que si augmenten el risc cardiovascular o que si les saturats s'associen amb el càncer. Aquesta era passarà a la història com un temps en què les prestatgeries i frigorífics es van omplir de múltiples productes baixos en greix, light, 0'0, baixos en calories o sense greixos saturats; amb les promeses d'acabar millorar les taxes de sobrepès i obesitat, de reduir els casos de càncer, o d'acabar amb l'aterosclerosi, els infarts i els ictus.

La vitamina C és anti-tumoral. Dr. Óscar Aguilera

Un equip del Departament d'Oncologia Translacional de l'Institut d'Investigació Sanitària de la Fundació Jiménez Díaz coordinat pel biòleg Oscar Aguilera Martínez acaba de publicar a Oncotarget els resultats d'un important estudi que demostra la gran eficàcia antitumoral de la vitamina C, si més no en el càncer colorectal quimio-resistent amb el gen KRAS mutat. El descobriment és transcendent perquè avala i explica en bona mesura els nombrosos estudis realitzats sobre l'eficàcia anti-cancerígena de la vitamina C intravenosa però, sobretot, perquè el gen KRAS mutat està igualment present en altres tumors; com els de pulmó, pàncrees i tiroide.

Rutes metabòliques bioquímiques i energètiques. Dr. Alberto Martí Bosch

La "vitamina C" i la incidència en la salut quan falta. Com una falta del complex B, magnesi, crom, vanadi, zinc, níquel, cobalt, pot influir en el funcionament de la insulina. Veurem com una alteració energètica pot desencadenar una malaltia.

Les malalties autoimmunes, causes i tractament. Dr. Francisco Calvo i Dra. Montserrat Palacín

Aquestes malalties no estan originades per factors únics, sinó per constel·lacions de factors que actuen de forma complementària. Parlarem de quins són aquests factors, inclosos els metalls pesants, i d'un tractament, també multifactorial, que ha tingut molt bons resultats.

La contaminació interna per compostos tòxics en els aliments i els seus efectes en la salut. Dr. Miquel Porta

Quines són les característiques, causes, conseqüències, solucions, significats i implicacions de la contaminació interna i la càrrega corporal per compostos tòxics persistents (CTPs)? Per exemple, sobre el fet que en més del 85% de la població catalana detectem DDT, DDE, diversos PCBs, hexaclorobenzè o β-hexaclorociclohexà. La majoria de la població presenta concentracions de CTPs molt més baixes que una minoria; però també és freqüent que tinguem nombrosos tòxics a concentracions corporals elevades.

L’osteoporosi no és una qüestió ni de calci ni de lactis. Dra. Olga Cuevas

Per molt que insisteixin, l'osteoporosi no depèn de prendre més o menys lactis. Les recomanacions actuals de calci, i de làctics, estan sobreestimades i, a més, el calci és un element que es pot aconseguir de molts altres aliments. L'os és un teixit que no depèn d'un únic mineral i, ni molt menys, d'un únic aliment. Una alimentació sana, lliure de ultraprocessats ​​carregats de sal i sucre, l'exposició solar, així com l'exercici físic, són alguns dels factors clau per gaudir d'una bona salut òssia.

El salt cap a un nou paradigma de salut. La medicina del futur. Dr. Javier Herráez i Fernando Rivadulla

Proposen una comprensió del sentit que tenen les teràpies en el paradigma actual enfront de la necessària responsabilitat i consciència que s'han de desenvolupar en el nou paradigma que s'atansa.

Hidratació i nutrició cel·lular claus per a la salut. Jesús Boj

Una forma molt particular d'afrontar la malaltia des del punt de vista de la vida  del desequilibri cel·lular.  La malaltia sempre parteix d'una cèl·lula malalta, la qual varia el seu potencial elèctric , considerant que aquesta únicament pot emmalaltir per tres causes:...

Com frenar l’envelliment i la malaltia. Luz Moñiz

Els canvis en la nostra forma de vida, l'observació del nostre organisme i la correcció de les seves alteracions fan possible el retrocés en l'envelliment avançat i evitar les malalties

Amargor saludable. Dr. Frederic Vinyes

Explicació evolutiva del perquè ens atrau el dolç i rebutgem els sabors amargs. Té conseqüències per la salut? Per què a les plantes tòniques digestives (amargues), tradicionalment se'ls hi han atorgat propietats "febrífugues"? Per què tenen propietats "depuratives" moltes plantes amargues? Com és que hi ha receptors dels sabors amargs per quasi tot el cos?

Superant barreres amb alimentació i esport. Enric Herrera

Va jugar amb avantatge perquè havia superat un càncer l’any 2006. Passats 11 anys i després de vèncer un càncer va haver d’enfrontar a la dura realitat de ser diagnosticat amb Esclerosi Múltiple. Es va comprar roba d'esport, va començar a córrer i va acabar fent la marató de Barcelona i la de Boston.

Relaxar els ulls per a veure-hi millor. Mètode Bates i visió natural. Roser Carré

La visió natural ens apropa a dinàmiques dirigides al canvi d’hàbits d’esforç visual, per tal d’aconseguir que els ulls es relaxin i millorin la seva nitidesa.

Foodtopia

Foodtopia Més barri, menys estat   Els estats juntament amb el Mercat, són fidels al capitalisme, i el capitalisme en plena amenaça; climàtica, social, decadència de recursos, creixement demogràfic ... ..etc. . , Està entestat a que la festa continuï, en foodtopia entenem que la societat avui [...]

El límit és la teva salut. Emma Roca

Emma Roca ha competit durant més de 20 anys a nivell internacional en carreres d'ultrafons com raids d'aventura, maratons, ultramaratons, ironmans, triatlons, duatlons, esquí de muntanya, bicicleta de muntanya i de carretera. Porta acumulats més de 170.000 km. Explicarà el seu coneixement i experiència per ajudar-te a superar les metes que et proposis i que t'atreveixis a viure una vida «sense fronteres». No només es tracta de proposar-t'ho, la salut juga un paper molt important en el camí cap a l'èxit, i és imprescindible preparar el cos per dins i per fora perquè no falli quan més ho necessitis.

Influència de l’estrès, la depressió i altres trastorns psicològics en la salut. Dr. Vicent Guillem

Coneixerem les evidències científiques que demostren la relació entre les malalties físiques i els trastorns emocionals greus i proposar formes constructives d'afrontar la malaltia.

Alimentació i plantes per ajudar en processos oncològics. Aleix Pàmies

Alimentació i plantes per ajudar en processos oncològics. Transmissió de l'experiència des de la seva tasca com a conseller naturòpata en Pàmies Vitae. Es parlarà dels següents punts: Una alimentació adequada i tipus de dietes Plantes medicinals i els seus usos Consells i altres complements

La teva alimentació pot canviar el món. Brenda Chávez

El nostre consum pot suportar formes de producció alimentària pernicioses per al planeta i els seus éssers (humans i no humans), o al contrari pot apoderar teixits productius positius per al globus i tots els que habitem. Nosaltres triem, i per això convé estar informat sobre què hi ha darrere dels productes i serveis que ens adquireixen. Aquesta conferència aclarirà com el nostre consum té més poder del que pensem, i com el que invertim en l'alimentació pot estar alineat amb els nostres valors, i de quina manera les nostres prioritats poden marcar la diferència.

La radiestèsia al segle XXI. Epifanio Alcañiz

,

Analitzarem que és i per a què serveix la radioestèsia, també els seus mites i com poden afectar la nostra salut les radiacions remeses per la Terra. Parlarem dels vòrtex energètics, aquest coneixement secret i ocult en èpoques passades, ara oblidat.

Cuidem la vida des del seu inici. Casa de Naixements Migjorn

Casa de Naixements Migjorn Cuidem la vida des del seu inici Un espai on CUIDAR LA VIDA DES DEL SEU INICI, amb un acompanyament professional i personalitzat, amb temps i respecte. Amb setze anys de vida, Migjorn ha anat creixent en l’atenció a la mare, a la [...]

Recuperant l’equilibri ambiental- animal- humà. dPagès

Aportar als animals unes condicions de vida el més naturals possibles respectant els seus ritmes fisiològics, ens permeten tenir uns animals sans, mental i físicament.

Microgimnàstica. Dra. Roser Monné

La microgimnasia és un mètode terapèutic englobat  en el Sistema ARC que generalment, es practica en grup. La microgimnàstica ens ofereix  la possibilitat de revisar els hàbits posturals i de moviment que realitzem diariament, a aprendre a rebutjar els que són perjudicials pe substituir-los per altres que curin.

Cor helicoidal, coherència cardíaca, coherència social. Dr. Manel Ballester

La complexa distribució de les fibres del cor ha estat un misteri sense resoldre durant segles. El Dr. Francesc Torrent-Guasp (Dénia, Alacant, 1931-2005), va descobrir que l'anatomia dels ventricles està constituïda per una doble helicoide que es pot desplegar manualment en una banda muscular única. La disposició seriada i helicoïdal de les fibres converteix al cor en una potent bobina capaç de descodificar subtils senyals electromagnètics.

Cura de l’espatllat i esperons (espolons). Medicina tradicional catalana. Joan Juarez

La “cura de l’espatllat” és una tècnica terapèutica tradicional a Catalunya, amb excel·lents resultats, que no s’ha de perdre. La cura de l’espatllat es fa utilitzant tècniques manuals que es practiquen des de fa molts anys, sobretot en zones rurals. Des de l’antiguitat quan hi havia algú a la família que perdia les ganes de menjar, estava trist, apàtic i no tenia apetència per res, era el moment de practicar-li la “cura de l’espatllat”.

Les noves malalties del progrés i el desenvolupament. Jaume Cortés

,

Jaume Cortés Les noves malalties del progrés i el desenvolupament. Advocat i soci Col·lectiu Ronda   Vídeo

Inauguració 10a Fira Alimentació i Salut

,

Inauguració A càrrec de: Josep Puy (president Slow Food Terres de Lleida) Francesc Rubió Lorena González (regidora Ajuntament de Balaguer) Mercè Camins (presidenta Dolça Revolució) Joan Inglada (expresident Slow Food Terres de Lleida) Vídeo