Project Description

Mariano Arnal

Aigua de mar en l’agricultura

Un repàs a les experiències de Maynard Murray que amb 40 anys d’experimentació va demostrar que és al mar el lloc on cal anar a recuperar els minerals que ha perdut la terra.

Ens basem en tres punts de partida sòlidament experimentats:

  1. Els 40 anys d’experimentació del Dr Maynard Murray, convençut que els minerals que li falten a la terra, es troben al mar. Les nombroses i reeixides experiències que va fer fertilitzant la terra amb sòlids marins, li van donar la raó.
  2. Fa uns tres-cents anys, a Sestao els frares carmelites van ser capaços de conrear moltes hectàrees de sorral regant amb aigua de mar. Proveir d’hortalisses als pobles del voltant durant les èpoques de sequera.
  3. A Aqua Maris portem set anys experimentant el reg amb aigua de mar amb una fórmula (freàtica) molt semblant als carmelites. Treballem tant en el front de la jardineria (per a l’estalvi d’aigua) com en el de l’agricultura (per aprofitar terres àrides al costat del mar).

La terra no deixa de perdre fertilitzants naturals a causa de les pluges, de manera que els vegetals van perdent la seva consistència mineral. I aquests minerals van a parar al mar. Si afegim a això els sistemes de fertilització de la terra que qualitativament no torna ni un 10% del que porten les plantes, tenim a la vista el dramàtic panorama de la depauperació mineral dels nostres cultius i dels animals que s’alimenten d’ells .

 

Curriculum vitae

Professor jubilat, llicenciat en llengües clàssiques i lexicòleg. Dotze anys dedicats a l’estudi i divulgació de les propietats i aplicacions de l’aigua de mar i autor dels llibres “Com beure aigua de mar“, “La millor sal, l’aigua de mar” i “7 dies al mar sense aigua i sense menjar” entre d’altres. Cofundador i vicepresident d’Aqua Maris.

 

Vídeos

Ámate

Mindalia