Project Description

Joan Juarez

Cura de l’espatllat i esperons (espolons). Medicina tradicional catalana

Cura de l’espatllat

La “cura de l’espatllat” és una tècnica terapèutica tradicional a Catalunya, amb excel·lents resultats, que no s’ha de perdre. La cura de l’espatllat es fa utilitzant tècniques manuals que es practiquen des de fa molts anys, sobretot en zones rurals.

Des de l’antiguitat quan hi havia algú a la família que perdia les ganes de menjar, estava trist, apàtic i no tenia apetència per res, era el moment de practicar-li la “cura de l’espatllat”.

Una persona “espatllada” pot tenir infinitat de símptomes, desequilibris i bloquejos, tant físics com mentals i emocionals, en l’actualitat segueix sent una tècnica tan eficaç com en aquells temps encara poc estesa i coneguda.

La seva pràctica dóna excel·lents resultats en el camp energètic, immunitari i psíquic.

Cura d’esperons (espolons)

L’esperó calcani és una prominència òssia que pot aparèixer en la part anterior del taló (calcani) com a conseqüència d’estiraments excessius i continuats de la fàscia plantar, una banda de teixit conjuntiu que recobreix els músculs de la zona.

A l’estirar excessivament, la fàscia de calcificar, formant-se l’esperó, que és bastant dolorós i dificulta el suport normal de taló, ocasionant de vegades una inflamació a la zona que l’envolta.

La forma que té el cos humà de reparar la ferida produïda a desconnectar-la fàscia plantar de l’os és transportar calci a través del torrent sanguini a la zona lesionada. A poc a poc s’acumula el calci i es produeix un dipòsit del mateix formant l’esperó calcani.

 

Vídeo

 

 

Curriculum vitae

Joan Juarez, de Riudarenes (Girona), es dedica al mon de les teràpies alternatives després de la mort del seu pare de càncer de pulmó, l’any 2001, dedicat plenament a coneixer les emocions a traves del cos, per poder ajudar a donar eines i trobar l’equilibri de les persones.

És fundador, juntament amb la seva parella, A. Martha de Casa Wiracocha, del Centre de teràpies a Caldes de Malavella (Girona), membre de la Dolça Revolució, mestre en Reiki, alquimista, neteges energètiques, i el seu do és la cura de l’espatllat, una cura ancestral catalana.