Project Description

javier alvarez (2)

 

Existeixen realment les malalties mentals?

Crítica de les actuals bases científiques dels trastorns psiquiàtrics

Nuevapsiquiatría, amb la seva hipòtesi nuclear de l’hiperia, interpreta diferents símptomes psiquiàtrics com a expressió d’una funció cognitiva cerebral.
Des d’aquesta perspectiva s’examina la inconsistència científica en què es basen les actuals classificacions dels trastorns psiquiàtrics.
Per dur a terme aquesta anàlisi ens servim dels testimonis de tres protagonistes: un psiquiatre, un pacient diagnosticat de trastorn bipolar i un altre diagnosticat d’esquizofrènia.
De l’exposició d’aquestes tres persones es desprèn que la psiquiatria actual comporta una forta estigmatització i altres greus perjudicis per a les persones diagnosticades de malaltia mental pel que es conclou proposant un nou model que permeti evitar aquestes deficiències.

Dr. Javier Álvarez

Llicenciat en Medicina l’any 1973, va obtenir el títol d’Especialista en Psiquiatria després de tres anys de formació en el Departament de Psiquiatria de la Càtedra de Psiquiatria de la Facultat de Medicina de Santiago de Compostel·la,

Des de l’any 1976 al 2008 va desenvolupar el seu exercici professional com psiquiatra clínic en el Complex Assistencial Universitari de Lleó, mantenint sempre una actitud molt crítica cap al model psiquiàtric actualment vigent. Des d’aquesta data, i fins a l’actualitat, és Cap del Servei de Psiquiatria a dit Hospital.

Han estat trenta-nou anys dedicats fonamentalment a escoltar a persones amb problemes psiquiàtrics, i considera aquesta experiència clínica com el seu principal patrimoni professional: de ningú ha après tant com dels seus pacients, especialment dels anomenats “psicòtics”.

http://www.nuevapsiquiatria.es

Pau Castells Quero

Des de que té memòria, sempre ha sentit curiositat i interès per les arts gràfiques. Va començar com molts nens a dibuixar, destacava en aquest aspecte ja a l’escola. Va realitzar cursos de còmic, així com do anys d’il·lustració a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. Més tard, a la mateixa escola, va cursar arts aplicades al mur.

Va realitzar pràctiques durant dos estius a Madrid, adquirint experiència com a dissenyador en l’empresa Grup-k- arc. Posteriorment, ja a la ciutat on resideix actualment, va treballar en una empresa de publicitat durant tres anys.

Entre tot això, ha tingut diversos ingressos psiquiàtrics amb diagnòstic d’esquizofrènia paranoide. Anades i vingudes. Però sempre amb aquesta inquietud per l’artístic. Segueix dibuixant. Ara podeu trobar a la xarxa Facebook on penja les seves idees, dibuixos i obres vàries que mereixen la pena un cop d’ull.

Va conèixer el projecte de Nova Psiquiatria a través de la xarxa, interessant-per aquesta visió alternativa dels problemes psiquiàtrics. Veu en Nuevapsiquiatría un enfocament més positiu per al seu problema psíquic, però sobretot el que el motiva a col·laborar amb aquest moviment és que tot aquest sofriment es pugui evitar. En la mesura que sigui possible. Pels que vénen.

 

https://www.facebook.com/paucquero

http://alexistrak.tumblr.com/

José Antonio Llurba

De professió enginyer de l’edificació i diagnosticat de trastorn bipolar des del 2003. El trastorn va influir sens dubte en la seva vida personal i professional, aconseguint grans èxits en les èpoques d’eufòria i grans desastres en les èpoques depressives. He passat d’una economia molt favorable a viure d’una pensió que amb prou feines arriba als mínims. No només vaig perdre materialment sinó que també vaig perdre a la meva família directa per complet. Encara que sembli inversemblant actualment sóc plenament feliç.

He trobat la dona de la meva vida, estic restablint la meva relació amb la meva filla petita i la meva exdona.

Després de deu anys d’haver dipositat la confiança en un psiquiatre vaig poder descobrir que el seu tractament estava sens dubte fora de lloc. Amb el canvi a un equip mèdic multidisciplinari em vaig adonar del camí a seguir. Actualment estic sa i ja porto més de tres anys sense medicar, ara si, he canviat la medicació per una sèrie d’hàbits imprescindibles per a la meva recuperació i el manteniment de la meva salut mental i general.

En Javier Álvarez i en la seva visió sobre la psiquiatria he trobat plena complicitat i sintonia. A través de Nova Psiquiatria i de forma filantròpica vull fer arribar les meves experiències al sector per donar llum a tants i tants éssers humans mal diagnosticats i/o maltractats per evitar en la mesura possible que altres passin pel calvari que jo he passat.

 

Conferència

Caja de Pandora

Conferència

Mindalia