Project Description

Lucía Redondo

La fi de les dietes baixes en greix

Fa dècades que arrosseguem el mantra dietètic que els greixos són perjudicials: que si engreixen, que si augmenten el risc cardiovascular o que si els saturats s’associen amb el càncer. Aquesta era passarà a la història com un temps en què les prestatgeries i frigorífics es van omplir de múltiples productes baixos en greix, light, 0’0, baixos en calories o sense greixos saturats; amb les promeses d’acabar millorant les taxes de sobrepès i obesitat, de reduir els casos de càncer, o d’acabar amb l’aterosclerosi, els infarts i els ictus.

Però les promeses no van passar d’això, de promeses incomplertes. La veritat és que les taxes de sobrepès i obesitat han anat a pitjor, també els casos de càncer i de malalties cardiovasculars. La recomanació de reduir els greixos ha estat una de les manipulacions de la indústria agroalimentària amb més èxit (econòmic) de la història. Ara, són moltes les preguntes a respondre: Com es va aconseguir que tota la població tingués por als greixos? Quines són els greixos bons i quins els dolents? Hem de restringir l’alvocat, la fruita seca o la mantega? És millor el pernil cuit light o normal, iogurt natural o desnatat, peix blau o blanc, vedella o pollastre? I els olis, cal restringir-los? Quins són els millors olis per cuinar? Què passa amb l’oli de palma?

Descobreix què hem de saber en relació als greixos per gaudir d’una salut veritable.

Vídeo

Curriculum vitae

Dietista-nutricionista, docent i investigadora. Actualment realitza la seva tesi doctoral entre València i l’Institut Rowett de la Universitat d’Aberdeen (Escòcia), on investiga l’estabilitat oxidativa dels olis que són presents diàriament en els nostres plats. Lucía té una àmplia formació i en diversos camps: s’ha format en naturopatia, medicina tradicional xinesa, Psiconeuroimmunologia clínica i Nutrició Ortomolecular; havent cursat també, dos Màsters oficials. Durant 8 anys ha estat professora del Cicle Formatiu de Dietètica de l’IFPS Roger de Llúria a Barcelona. En el seu dia a dia, compagina la recerca amb la divulgació i formació en l’art d’alimentar amb ciència, coherència i sentit comú. És professora en diferents cursos, màsters i postgraus, i coautora del llibre Tractaments naturals a l’abast de tothom.

Contacte