Project Description

Dr. Manel Ballester

Cor helicoidal, coherència cardíaca, coherència social

La nova anatomia cardíaca: el cor helicoïdal. Implicacions en la medicina energètica

La complexa distribució de les fibres del cor ha estat un misteri sense resoldre durant segles. El Dr. Francesc Torrent-Guasp (Dénia, Alacant, 1931-2005), va descobrir que l’anatomia dels ventricles està constituïda per una doble helicoide que es pot desplegar manualment en una banda muscular única. La disposició seriada i helicoïdal de les fibres converteix al cor en una potent bobina capaç de descodificar subtils senyals electromagnètics. Recentment James L. Oschman, el biofísic i biòleg que amb els seus treballs ha aportat les bases científiques de la Medicina energètica, ha suggerit que el cor helicoïdal, a través de l’efecte Aharonov-Bohm, pot descodificar senyals del buit quàntic i convertir-les en electromagnètiques. El cor actuaria com una antena bidireccional que per la seva potència sincronizaria tots els senyals electromagnètiques del cos.

Inclou nous conceptes publicats per nosaltres recentment relacionats amb la salut i la malaltia com a aspectes de la descoordinació quàntica de la información al cos. Es una altra visió de la salut i la malaltia amb implicacions molt pràctiques de com assolir el benestar.

Vídeo

Biografia

Metge de Medicina Interna i Cardiologia. Director del Programa de Transplantament de Cor Hosp. Santa Creu i Sant Pau (1983-99). Cap del Servei de Cardiologia Hosp. Arnau de Vilanova de Lleida (1999-2003). Catedrátic de Medicina (Cardiología) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida (1999-). Mes de 100 publicacions en revistas nacionals i internacionals. Mes de 20 premis a la labor de recerca, inclòs el Narcís de Monturiol de la Generalitat i el Josep Trueta de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya. President de la Societat Catalana de Cardiologia (1988-1990). Co-fundador del Grup de Recerca en Biologia Molecular en la Mort Cel.lular Programada, Universitat de Lleida. Recerca sobre la nueva anatomía i les implicacions funcionals relacionades amb el cor helicoïdal propostes per Francesc Torrent-Guasp, amb el cual col.laborà (1991-2004).  En l´actualitat involulcrat en un equip multidisciplinari de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Centre de Visió per Computador (CVC) i el Barcelona Supercomputer Center (BSC) en la modelització del cor helicoïdal. Desde 2006, dedicat a l´angoixa i com resoldre-la amb modalitats de Medicina energètica.