Project Description

montse-armengou3-001

Montse Armengou

Pastilla busca malaltia

Els fàrmacs són, després de l’infart i del càncer, la tercera causa de mort. Som conscient del risc que suposa medicar-se en excés? Actuen les farmacèutiques èticament amagant les conseqüències?

Es creen medicaments abans que existeixi la malaltia? És la gran pregunta que planteja el documental “Pastilla busca malaltia”. Ens en parlarà Montse Armengou, co-autora del reportatge.

Conferència

Conferència

MONICA PLANAS PASTILLA BUSCA MALALTIA

Val la pena posar èmfasi en l’exhaustivitat periodística de la recerca, no només a través d’experts d’àmbit internacional sinó també de víctimes d’arreu del món. El reportatge aconseguia a través de la tècnica d’animació de l’ stop motion fer més digeribles les dades estadístiques i separar els blocs temàtics. Impecable com demostren les diferències entre els prospectes del mateix medicament en diferents països i com a Espanya s’eludien informacions primordials sobre el risc de consum. Excel·lent el viatge a Mèxic per evidenciar com allà el consum d’aquest medicament es permet encara sense cap tipus de control. Pastilla busca malaltia transmet la idea que es tracta d’un problema greu i real a escala mundial.

Monica Planas. Ara.cat

 

Curriculum vitae

L’autora d’ ‘Els internats de la por’ (Ara Llibres), especialista en documentals d’investigació històrica i Premi Nacional de Periodisme.

Va iniciar la seva activitat professional en la premsa escrita i en revistes, entrant a treballar l’any 1985 a Televisió de Catalunya i des de l’any 1995 forma part de l’equip del programa de TV3 30 minuts, on al costat de Ricard Bellis ha realitzat documentals com  Els nens perduts del franquisme (2002), Les fosses del silenci (2003), El comboi dels 927 (2004), Els internats de la por o Què mengem. L’any 1993 fou l’encarregada de coordinar el projecte audiovisual Periodistes per Bòsnia.

L’any 2002 va realitzar, juntament amb Ricard Bellis el reportatge Els nens perduts del franquisme, pel qual foren guardonats amb el Premi Nacional de Periodisme concedit aquell any per la Generalitat de Catalunya per la seva aportació rellevant al periodisme d’investigació històrica que representa un progrés en aquest gènere periodístic en la televisió.

Contacte