Project Description

txumari-alfaro-balaguer

Txumari Alfaro

Per què emmalalteix el teu fill?

“L’origen emocional de la seva malaltia”

Cal curar el nen, no la malaltia, bussejant en les seves emocions. Tota malaltia, amb els seus símptomes, té un significat o sentit biològic.

Teatre Balaguer · 16 octubre 2016 · 19:00h

PROJECTE SENTIT

Com estaven els nostres pares a nivell emocional durant la concepció i què va passar en el si de la família durant la nostra gestació?

Quan un nen està en el ventre de la seva mare, viu els estats emocionals d’ella. No hi ha una separació entre la mare i el nen.

L’edat cronològica de la formació neurofisiològica del nadó és fins als tres anys aproximadament, fins llavors, el jo del nen és igual al jo de la mare.

Els nens no ens posen nerviosos, ells són el mirall en el qual hem de veure el nostre nerviosisme. Els nens són el reflex de la família, i els miralls del que envolta a la família.

Els nens no es posen malalts, els posem malalts la família, i moltes vegades són reparadors de càrregues transgeneracionals del seu arbre genealògic.

No es tracta d’entrar en la culpabilitat, sinó de saber i tenir consciència que podem fer molt pels fills, si volem que estiguin sans, hem de cuidar les nostres emocions i sentiments.

Sembla increïble, però si reflexionem i prenem consciència que la realitat de totes les coses és la unitat, comprendrem que hi ha una unitat nadó-mare.

El nadó sent com a propi el que li passa a la mare: les seves alegries, les seves tristeses, les seves preocupacions, i el més important allò “no dit”, el “no expressat”. D’això en diem Projecte Sentit (P/ S), anomenat llenguatge inconscient no verbalitzat, els nens fins als 7 anys viuen com a propis els esdeveniments dels pares i del seu entorn, com a cuidadors, educadors etc.

Part 1

Part 2

Part 3