LOGO-FIRA300

Fira Slow Food d’Alimentació i Salut

Aquesta Fira neix del desig i la necessitat de presentar en un sol àmbit la suma de gairebé tots els projectes que porta en marxa Slow Food Terres de Lleida. Actualment agrupa a productors, consumidors i persones que creuen que una alimentació i un ritme de vida natural son essencials per la vida. La fira es dinamitza en diferents activitats i sectors: expositors, conferències, tallers i degustacions. S’organitza conjuntament amb la Dolça Revolució, una associació que promou les plantes medicinals i les teràpies naturals

Organitzen

 

 

slowfood-fluix500

El Convivium Slow Food Terres de Lleida

Estem formats per agricultors i productors, restauradors i joves professionals de diferents sectors, un grup divers però tots amb un objectiu comú: fer-nos escoltar per evitar que desaparegui la biodiversitat alimentària i defensar la sobirania alimentària de tots els pobles.

 

Slow Food internacional

És una associació internacional sense ànim de lucre nascuda el 1986 com a resposta a la invasió del frenesí del FAST LIFE i al colonialisme del FAST FOOD. Actualment agrupa més de 100.000 persones en 132 països dels cinc continents. La filosofia del moviment parteix del valor donat a l’alimentació com a punt de partida per a reflexionar sobre la qualitat de vida que volem. Perquè en considerar el valor d’un aliment, es tracti d’una varietat de fruita o d’un plat típic, no es pot prescindir de la relació d’aquest amb la seva història, la cultura i l’ambient en què es va originar. Per això Slow Food defensa la necessitat de mantenir, tant en la producció agrícola com animal, un equilibri de respecte i d’intercanvi amb l’ecosistema circumdant. Slow Food està format per més de 850 Conviviums o associacions locals que són el punt de referència del moviment sobre el terreny. Cada Convivium organitza diferents iniciatives i projectes.

 

 

 

dolca-revolucio

La Dolça Revolució és una associació sense ànim de lucre que agrupa totes les persones que vulguin compartir les seves experiències positives fruit de l’ús de les plantes medicinals i les teràpies naturals no agressives.

La Stevia Rebaudiana dóna nom a la Dolça Revolució, per la seva sana dolçor i per les seves propietats medicinals encara avui negades per una administració sanitaria venuda als interesos de la gran industria farmaceutica.

La Stevia i la Dolça Revolució és doncs la punta de llança que permetrà obrir el camí per a la recuperació dels coneixements populars pel que fa a l’ús de les plantes medicinals en general i d’altres teràpies naturals de baix cost.

 

 

Col·laboren

 

AJ. BALAGUER logo      diputacio-de-lleida